Sari la conținut

Alegerile europarlamentare 2009 din România față în față cu alegătorii pe Alegeri.tv

De la Wikiștiri

10 februarie 2009 București, România


Site-ul Alegeri.tv propune utilizatorilor de internet din România o întâlnire virtuală cu candidații la alegerile europarlamentare 2009. Vizitatorii siteului pot intra în dialog cu candidații, adresându-le întrebari direct pe site, în pagina personală a candidatului. Aceștia din urmă vor răspunde interpelărilor alegătorilor de pe site, fie prin email, fie direct în pagina personală, la solicitarea moderatorului Alegeri.tv.

Chiar dacă mai sunt 4 luni până la alegerile europarlemanetare, iar partidele încă poartă negocieri pentru definitivarea listelor de candidați, pe siteul Alegeri.tv sunt deja prezente primele informații legate de alegerile pentru Parlamentul European din 2009.

Informații la zi din presă, politicieni care și-au exprimat intenția de a candida la europarlamentare, precum și detalii despre modul de desfășurare al alegerilor europarlamentare în România dar și în toate statele membre ale Uniunii Europene, pot fi accesate pe siteul Alegeri.tv. Alegătorii se pot astfel documenta din timp asupra modificărilor care apar în legatură cu alegerile europarlamentare. Noutăți preluate din presă sau primite direct de la candidați sunt publicate pe site, atât ca știri scrise, cât și în format video.

O facilitate pe care Alegeri.tv o pune la dispoziția utilizatorilor săi este dialogul cu candidații. Alegeri.tv formulează pentru fiecare campanie electorală un set de întrebari standard la care candidații pot raspunde pe pagina personală de pe site. Începând însă cu Alegerile Parlamentare din 2008 și vizitatorii pot adresa întrebări candidaților. La secțiunea denumită Dialog din pagina fiecărui candidat se pot înscrie întrebări care apoi vor fi trimise candidaților sau reprezentanților lor pentru răspuns. În acest fel se creează o legatură interactivă între candidat și alegător pentru că, pe de o parte alegătorul intră în legătură directăcu candidatul prin intermediul site-ului, iar candidatul își poate promova și susține ideile și platforma electorală în fața publicului vizat.Despre Alegeri.tv: De aproape 1 an și jumătate, Alegeri.tv prezintă cu obiectivitate alegerile care au loc în România, începând cu Alegerile Europarlamentare 2007, făcând însă și o retrospectivă a celor 2 tururi de scrutin de la alegerile prezidențiale din 2004. Utilizatorii siteului pot găsi aici informații despre fiecare alegere în parte, de la modul de desfășurare al alegerilor, la candidați și partidele lor.

În tot acest timp siteul a reușit să crească, înregistrând un trafic din ce în ce mai mare, care explodează pur și simplu în zilele din preajma alegerilor. Conform studiilor și statisticilor efectuate, Alegeri.tv a ajuns unul dintre cele mai importante siteuri cu profil politic și electoral din România.


Referințe[modificare]