Sari la conținut

Liceul de Informatică din Constanța oferă câștigătorilor premii de milioane pentru câștigătorii unui concurs

De la Wikiștiri

17 mai 2005 Constanța, România — Liceul Internațional de Informatică oferă câștigătorilor premii de milioane. În cursul zilei de duminică, au fost afișate, pe Internet, rezultatele la concursul „Lumina Math“, organizat de Liceul Internațional de Informatică. În județul Constanța, au participat 1.931 de elevi, din clasele V-VIII.

Subiectele, de tip grilă, au cuprins 40 de întrebări cu câte patru sau cinci răspunsuri, în funcție de nivelul de studiu. Rezultatele au fost afișate pe clase, numai pentru elevii care au obținut peste 50 de puncte. Clasamentul pentru clasa a V-a o situează în frunte, pe locul întâi, pe eleva Dana Pisică, de la Școala nr. 39 „Nicolae Tonitza“, cu 97,5 puncte. Pe locul al doilea se află Sorin Adrian Stratulat, de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“, cu 93,5 puncte, iar pe locul al treilea sunt trei elevi cu punctajul 90: Andreea Elena Mihai, de la Liceul Teoretic „Ovidius“, Andrei Tudoran și Andra Claudia Văcaru, ambii de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“.

La clasa a VI-a, cel mai mare punctaj, 90, a fost obținut de eleva Livia Mateescu, de la Liceul Teoretic „Ovidius“, urmată de Miruna Popa, de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“, cu 83 de puncte, Ana Samoilă, de la Școala nr. 5 Mangalia, cu 77 de puncte, Vlad Andrei Bălauțm, de la Școala nr. 5 Mangalia, cu 76 de puncte, și Claudiu Șapera, de la Școala nr. 39 „Nicolae Tonitza“, cu punctajul 74.

În topul concurenților de clasa a VII-a, se află Mihai Roman, de la Liceul Teoretic „Ovidius“, cu 84,5 puncte, Sorina Măciucă, de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“, - 80,5 puncte, Ozgur Osman, de la Școala nr. 40 „Aurel Vlaicu“, - 79 puncte, Cezar Cătălin Chivulescu, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“, 78,5 puncte, Adrian Cosmin Coman, Liceul Teoretic „Ovidius“ - 71 de puncte.

Punctajul maxim a fost obținut de un singur elev, Romuald Gyorgy, de la Liceul Teoretic Cernavodă, care, de altfel, se află pe locul întâi la clasa a VIII-a. Ana Secrieru, de la Liceul Teoretic „Callatis“ din Mangalia, a avut 92,5 puncte, Iuliana Kanya, de la Școala nr. 6, - 90 puncte, George Adrian Mandreși, de la Liceul Teoretic „Ovidius“, - 90 de puncte și Vlad Laurențiu, de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“, 88,5 puncte.

Toți concurenții au primit diplome de participare. Câștigătorii premiului întâi primesc un milion de lei. Cei clasați pe locul al doilea sunt premiați cu 750.000 de lei, premiul al treilea este în valoare de 600.000 de lei, premiul al patrulea - 500.000 de lei, iar premiul al cincilea - 400.000 de lei. Primii 80 de elevi clasați sunt recompensați cu tricouri „Lumina Math“.