RUN for LIFE

De la Wikiștiri
Salt la: navigare, căutare

10.03.2018 București, România

  Au început înscrierile pentru semimaratonul "RUN for LIFE", organizat de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, cu susținerea asociațiilor Ro Club Maraton și Elite Running. Competiția are drept scop strângerea de fondurilor necesare achiziționării aparaturii medicale ce depistează cancerul de col uterin și sprijinirea copiilor internați la Institutul Oncologic Fundeni prin achiziționarea materialelor de uz zilnic. Costurile pentru înscrierea la eveniment au prețuri diferențiate, în funcție de perioadă, cele mai ieftine fiind în zilele următoare. Doritorii pot profita de prețurile scăzute ale kit-ului de participare pentru a se înscrie cât mai repede! Premiile acordate vor consta în produse oferite de către sponsori. De altfel, la sosire, toți participanții vor primi medalii de finisher, iar ulterior vor putea descarca de pe website-ul competiției diplome electronice de participare. 
  Competiția va avea loc în ziua de sambătă, 10 martie 2018, începând cu ora 09:00, în București, pe aleile din Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR). Această competiție se adresează pasionaților de sport și mișcare în aer liber, a căror stare de sănătate le permite o alergare pe una din distanțele: Semimaraton RUN for LIFE – 21.1 km; Cursa – 10 km; Cursa – 3.7 km. O persoană eligibilă se poate înscrie la una din probele competiției, completând formularul online de pe site-ul RUN for LIFE până pe data de 02.03.2018. Pentru ca înscrierea să fie validată, plata trebuie facută până pe 05.03.2018. Evenimentul își propune să mobilizeze un numar de 400 de participanți la cursele de 3,7 km, 10 km și semimaraton. În luna martie, luna femeii, această acțiune caritabilă își propune să fie o pledoarie pentru viață, pentru sănătate, pentru solidaritate umană și a luptei împotriva maladiei secolului XXI: cancerul. 
  Anual, în întreaga lume se înregistrează șapte milioane de cazuri noi de cancer și se estimează că decesele provocate de cancer vor deveni principala cauză de deces în țările industrializate, incidența și prevalența acestei afecțiuni fiind în creștere. În România, cancerul de col uterin este prima cauză de mortalitate în cazul femeilor tinere de 15-45 ani. Deși această formă de cancer poate fi prevenită și diagnosticată precoce prin vizite regulate la medicul ginecolog și efectuarea, o dată la trei ani a testului Babeș-Papanicolau, în fiecare an, 4000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin și peste 2000 de femei mor anual din cauza acestei boli. Cancerul nu doare, însă vestea că ai cancer este foarte dureroasă. Este dureros să afli că viata așa cum o știai nu mai poate fi la fel, că feminitatea este pusă în pericol, că poate nu mai poți fi aceiași soție și mamă, ca odinioară.


Referințe[modificare]

  • {{sursă|titlu=Apel la înscrieri pentru semimaratonul "RunForLife"

|url=http://www.amosnews.ro/apel-la-inscrieri-pentru-semimaratonul-runforlife-2018-02-04 |autor=Amos News |publicație=Amos News