Sari la conținut

Un soldat american a accidentat grav, pe trecerea de pietoni, un constănțean

De la Wikiștiri

17 mai 2005 Constanța, România — În timp ce conducea pe bulevardul Tomis. Un soldat american a accidentat grav, pe trecerea de pietoni, un constănțean. Americanul Steven Craig face parte din detașamentul dislocat în baza de la Mihail Kogălniceanu. Polițiștii Biroului Poliției Rutiere Constanța au fost alertați, ieri dimineața, asupra producerii unui grav accident de circulație, înregistrat pe bulevardul Tomis, din municipiul Constanța. Un echipaj al BPR Constanța s-a deplasat la fața locului, pentru efectuarea primelor cercetări necesare stabilirii cu exactitate a cauzelor care au stat la baza producerii incidentului.

Potrivit polițiștilor, Steven Craig F., de 42 de ani, soldat al armatei Statelor Unite, component al detașamentului dislocat la baza din localitatea Mihail Kogălniceanu, conducea, pe bulevardul Tomis, autoturismul Ford Tourneo, cu numărul de înmatriculare B 42 ZDX, și, în apropierea trecerii pentru pietoni, a accelerat cu intenția de a trece înaintea pietonilor. Din nefericire, autoturismul l-a surprins pe trecerea semnalizată și marcată cu indicatoare de avertizare pe Virgil B., în vârstă de 79 de ani.

Bătrânul a fost imediat transportat și internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, în urma puternicelor traumatisme craniene și toracale suferite. Soldatului american i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru determinarea alcoolemiei, constatându-se că acesta nu consumase alcool. Steven Craig se afla în misiune în momentul producerii incidentului.