Sari la conținut

Și persoanele scunde pot deveni polițiști

De la Wikiștiri
Poliţia în acţiune

30 aprilie 2005 Constanța, România — Începând din acest an, tinerii care doresc să se înscrie la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Administrației și Internelor beneficiază de o nouă... înlesnire. Dacă până acum limita de înălțime îi punea pe recruții mai scunzi în dificultate, reprezentanții MAI au modificat acest barem. Astfel, condiția de înălțime minimă va fi, începând cu această sesiune de admitere, de 1,65 m pentru bărbați și 1,60 m pentru femei, în comparație cu 1,70 m, respectiv 1,65 m, cât era limita în anii trecuți.

Ordinul ministrului Vasile Blaga este valabil și pentru candidații recrutați de către MAI în vederea participării la admiterea în instituțiile de învățământ din structura Ministerului Apărării Naționale. Reprezentanții Ministerului de Interne sunt însă extrem de drastici în ceea ce privește această limită. Ei precizează că, în situația în care, la efectuarea contravizitei medicale în instituția de învățământ, se va constata că înălțimea reală a candidatului este sub limitele menționate, acesta va fi eliminat din concurs.

Instituțiile de învățământ care pregătesc viitoare cadre ale Ministerului Administrației și Internelor și-au publicat deja ofertele pentru anul școlar 2005-2006. Tinerii interesați se pot înscrie la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“, Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr“, Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica“, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu“, Școala Militară de Subofițeri de Pompieri „Pavel Zăgănescu“, Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan“, Liceul Militar „Neagoe Basarab“ sau Liceul Militar „Constantin Brâncoveanu“. Datele necesare pot fi găsite pe site-ul Ministerului, www.mai.gov.ro, la secțiunea „carieră“. Aici sunt prezentate atât perioadele de înscriere și de desfășurare a concursurilor de admitere, cât și celelalte condiții pe care trebuie să le îndeplinească viitorii cursanți.