Sari la conținut

AOL cumpără Bebo

De la Wikiștiri

13 martie 2008 Londra, Regatul Unit — AOL a anunțat că va cumpăra site-ul de social networking Bebo, pentru 850 milioane de dolari americani.

Bebo, al carui nume este un acronim de la “blog early blog often”, este un site de social networking lansat in ianuarie 2005, care permite utilizatorilor să posteze fișiere de muzică și de video sau să scrie ca într-un blog.

Site-ul a ajuns la 40 milioane de utilizatori, fiind al treilea site de social networking din lume, ca popularitate, dupa MySpace si Facebook.

AOL se pare că intenționează să combine serviciile oferite de Bebo cu aplicațiile sale de instant messaging AIM și ICQ, pentru a crea o rețea sociala ce permite utilizatorilor să comunice atât sincron cât și asincron.

Valoarea achiziției este cu 200 milioane $ mai mare decât prețul plătit anul trecut de News Corp pentru MySpace, site care acum este evaluat la peste 15 miliarde $.

AOL a mai afirmat că Bebo face parte din strategia sa de extindere internațională, plănuind să ofere anul acesta noi servicii în peste 30 de țări, doar Bebo urmând să fie extins la 5 țări.

Referințe