Sari la conținut

Centrala termoelectrică de la Arad va fi modernizată

De la Wikiștiri

19 aprilie 2005 București, RomâniaGuvernul României a alocat suma de 16,6 milioane de euro pentru modernizarea a două centrale termoelectrice din unui cartier rezidențial din orașul Arad. Fondurile au fost alocate după ce guvernul municipal din Arad a făcut o aplicație la guvernul național.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus că modernizarea este neceasară, fiind că, până acum, apartamentele din unei zone din Arad nu puteau fi încălzite satisfăcător fiind că erau pierderi significante de apă caldă, cauzare de probleme în rețeaua de țevi. Primarul a spus că instalațiile vor fi complet modernizare până în această iarnă, adică decembrie 2005. Falcă a adăugat că, în anii viitori, va cere mai mulți bani de la guvernul național pentru a moderniza toate centralele demodate din Arad. Prin asta, el a spus că consumatorii vor beneficia de costuri reduse din cauza pierderilor reduse.

În același timp, Guvernul României a promis să reducă nivelurile de poluare, mai ales în orașe industriale ca Arad, ca să se alinieze la standardurile Uniunii Europene pentru protejarea mediului. România va adera la UE în 2007, și obiectivul guvernului este că până în 2015, toate centralele sau facilitățiile din țară care folosesc instalații de combusție să fie ori modernizate la standardele UE sau forțate să se închidă. Una dintre aceste centrale este CET Arad, care va fi modernizată în viitor. Modernizarea este așteptată se coste în jur de 100 de milioane de euro.

Referințe

Mihai Istrate, „Arad thermoelectric power plants modernized” — Bucharest Daily News, 19 aprilie 2005