Cercetați în stare de reținere pentru ultraj

De la Wikiștiri

30 aprilie 2005 Constanța, România — Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au propus arestarea preventivă a lui Marian Toma, de 19 ani și Remus Nicolae Iordache, de 29 ani, din Năvodari, pentru comiterea infracțiunii de ultraj.

Potrivit anchetatorilor, la data de 24 aprilie 2005, cei doi tineri se aflau în Năvodari, unde, pe strada Rândunelelor, erau implicați într-un scandal. Părțile care făceau parte din cele două grupuri erau înarmate cu bâte și săbii, iar pentru aplanarea conflictului a fost chemat un echipaj de poliție din Năvodari. La fața locului au venit agentul principal Adrian Larion și subinspectorul Iulian Grigore. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, Toma i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele agentului principal Larion, care era în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, și încerca să-i liniștească pe scandalagii. În aceleași împrejurări, Iordache i-a aplicat o lovitură cu bâta în cap subinspectorului Grigore. În urma acestui conflict în stradă, cei doi polițiști au avut nevoie de 4-5 zile de îngrijiri medicale. În timpul efectuării anchetei, Toma a recunoscut comiterea faptei, în timp ce Iordache a negat că l-ar fi lovit pe subinspector.

Magistrații de la Judecătoria Constanța urmează să dispună dacă pe numele celor doi tineri vor fi emise mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.