Sari la conținut

Chișinău:PLDM nu negociază deocamdată pentru un nou guvern

De la Wikiștiri

1 noiembrie 2015. Fostul prim-ministru moldovean, liberal-democratul Streleț, a comunicat duminică poziția PLDM față de negocierile în vederea formării unui nou guvern inițiate de democrații PD ai lui Lupu: deocamdată liberal-democrații nu vor participa la negocieri.

Streleț a spus presei că în cadrul Consiliul Național al PLDM există un spectru larg de opinii față de situația creată prin dărâmarea guvernului pro-european de către parlamentarii socialiști pro-ruși ai lui Dodon împreună cu comuniștii lui Voronin și democrații PD ai lui Lupu și Plahotniuc. Liberal-democratul a mai spus că acțiunea socialisto-comuniștilor la care s-a alăturat și PD-ul lui Lupu, a aruncat Moldova în haos, și drept urmare, partenerul de guvernare pro-UE în fostul guvern, PD-ul, și-a asumat o mare răspundere politică și totodată a adus un mare risc pentru moldoveni.

Consiliul Național al PLDM va hotărî abia după vreo câteva zile dacă mai participă la alianța de guvernare pro-europeană, alianță trădată de Partidul Democrat care a votat în Parlameent moțiunea de cenzură contra guvernului Streleț. Astfel speranța democraților PD, exprimată și de șeful Parlamentului de la Chișinău, Candu, că Moldova va avea repede un nou guvern proeuropean nu are multe șanse de a deveni într-o săptămână realitate. Și cum iarna vine, cum cu FMI-ul ar trebui Moldova să încheie în noiembrie un nou acord, atunci vremuri cam grele par că se apropie de Chișinău.

Referințe

[modificare]