Sari la conținut

Comuniștii din R. Moldova nu îl vor vota pe Marian Lupu pentru președinția țării

De la Wikiștiri

17 august 2009 Chișinău, Republica Moldova — Partidul Comuniștilor din R. Moldova (PCRM) nu îl va vota pe Marian Lupu, președintele Partidului Democrat (PDM), la președinția țării, potrivit unei declarații a politicianului comunist Vladimir Țurcan, scrie ziarul rus Kommersant, citat de site-ul Unimedia.md.

După ce va alege structurile de conducere ale Parlamentului, "opoziția de la Chișinău trebuie să-și îndrepte atenția pentru negocieri cu Partidul Comuniștilor", scrie publicația rusa Kommersant, în ediția de luni.

Ziarul îl citează pe Țurcan, atunci când acesta declară că partidul pe care îl reprezintă "nu va vota pentru un candidat la președinție care, în primul rând, este trădător, iar în al doilea rând, care va fi de acord cu o politică naționalistă radicală". "Prin aceasta declarație, Țurcan a anunțat practic că PCRM nu îl va vota în postul de președinte pe Marian Lupu, anterior ieșit din rândurile PCRM și care a aderat la PDM", menționează publicația citată.

"În cazul care aceste condiții nu vor fi respectate, PCRM a anunțat că se retrage într-o opoziție dură, care, ținând cont de criza economică, i-ar putea avantaja în lupta politică", conchide Kommersant.

Potrivit Unimedia.md, dacă în următoarea lună Parlamentul moldovean nu reușește să aleagă președintele, vor avea loc noi alegeri parlamentare, care se vor desfășura anul viitor.

Referințe[modificare]