Sari la conținut

Condamnată că și-a omorât soțul prin incendiere

De la Wikiștiri
Ucidere prin incendiere

30 aprilie 2005 Constanța, România — Daniela Dura nu a reușit să fie alături de copiii ei de sărbătorile pascale. Vineri, la Curtea de Apel Constanța s-a judecat contestația la executarea pedepsei a Danielei Dura, care a fost judecată că și-a omorât soțul prin incendiere. Femeia a solicitat de mai multe ori fie întreruperea executării pedepsei, fie a contestat executarea pedepsei la care a fost condamnată, pentru că este mamă a doi copii.

Deși a solicitat punerea sa în libertate, măcar temporar, pentru a putea fi aproape de cei doi minori, care sunt subiect de dispută între părinții ei și cei ai soțului decedat, judecătorii nu s-au lăsat înduplecați, considerând că fapta comisă de femeie a fost mult prea gravă. Încă de la începutul procesului, Daniela Dura a declarat că nu a avut intenția de a-l incendia pe soțul ei, ci ea nu a făcut decât ca, în urma unui scandal în familie, sa dea foc lucrurilor din casă. Cum bărbatul, care era beat, adormise în casă, el a luat foc o dată cu bunurile familiei Dura.

Nici de această dată, Daniela Dura nu a reușit să fie alături de copiii ei, măcar de sărbătorile pascale, judecătorii de la Curtea de Apel respingând contestația ei la executarea pedepsei.