Consiliul de Asociere între România și Uniunea Europeană (martie 2006)

De la Wikiștiri

20 martie 2006 Bruxelles, România — Ministrul de externe, Mihai Răzvan Ungureanu, ministrul justiției, Monica Macovei și ministrul integrării europene, Anca Boagiu, vor avea întrevederi la Bruxelles în care vor prezenta oficialilor europeni ultimele evoluții în problemele critice care ar putea activa amânarea aderării României pentru 2008.

În comunicatul Ministerului Integrării Europene se precizează că delegația română va "evidenția cu precădere evoluțiile pozitive în domeniul reformei administrației publice, reformei justiției, combaterii corupției, protecției copilului, restituirii proprietăților, îndeplinirii obligațiilor de membru - cu accent pe capitolele de acquis vizând libera circulație a mărfurilor și serviciilor, agriculturii, taxării, politicii regionale, mediului, justiției și afacerilor interne - absorbției fondurilor comunitare și transpunerii legislației comunitare".

Anca Daniela Boagiu, ministrul Integrării Europene: "Consiliul de asociere e o reuniune de etapă, unde se prezintă ultimele progrese înregistrate de țara noastră în procesul de pregătire a aderării. Vom valorifica la maximum această oportunitate pentru a prezenta seria progreselor înregistrate în ultima perioadă. Contăm pe un raport favorabil în luna mai, care sa fie reconfirmat de Consiliul European din iunie."

Referințe