Sari la conținut

Constanța va avea un Observator Social

De la Wikiștiri

24 aprilie 2005 Constanța, România — În perioada 11-13 aprilie, Elena Daniela Dragomir, directorul executiv al Direcției de Muncă, Solidaritate Socială și Familie Constanța (DMSSF), a participat la seminarul „Dezvoltarea serviciilor sociale“, găzduit de orașul Timișoara. Obiectivul acestui forum național, în cadrul căruia experții români s-au întâlnit cu specialiști din cadrul Uniunii Europene, a fost elaborarea unui plan coerent și unitar de dezvoltare a serviciilor sociale din țara noastră. Elena Daniela Dragomir a declarat, pentru cotidianul „Cuget Liber“: „Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei a decis să efectueze câteva schimbări importante în cadrul ministerului, în vederea atingerii standardelor cerute de Uniunea Europeană“.

Modificările propuse de minister se vor concretiza cel mai probabil în anul 2006, prin înființarea a trei instituții care vor prelua o serie dintre actualele atribuții ale DMSSF. Este vorba despre Agenția Unică de Plăți, care va administra toate prestațiile în bani ce țin de domeniul asistenței sociale, Inspecția Socială, cu rolul de a monitoriza activitatea furnizorilor de servicii sociale și Observatorul Social, instituție ce va monitoriza întregul sistem.

Mariana Fătu, purtătorul de cuvânt al DMSSF, a precizat: „Momentan, această inițiativă rămâne la stadiul de proiect. Probabil că, în anul 2006, cele trei instituții vor lua ființă, dar nu mai devreme. Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei încearcă alinierea sistemului de asistență socială din România la standardele europene“.