Sari la conținut

Departamentul de stat al SUA solicită o campanie electorală corectă în Moldova

De la Wikiștiri

19 februarie 2005 Chișinău, Republica Moldova — Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Richard Boucher, a anunțat că valabilitatea scrutinului din 6 martie ar putea fi pus la îndoială dacă autoritățile comuniste nu vor asigură condiții egale pentru toți concurenții electorali.

Boucher și exprimat dorința ca "alegerile să fie organizate astfel, încât să confirme devotamentul Moldovei față de valorile statelor comunității euro-atlantice și să creeze condiții în care SUA ar putea să susțină cât mai eficient evoluțiile ulterioare din Moldova spre un viitor european prosper".

În același timp, Federația Rusă se declară indignată de faptul că nici un deputat al Dumei de Stat nu a fost invitat în calitate de observator la scrutinul din 6 martie, un caz calificat drept "fără precedent" de către comitetul pentru relațiile cu CSI din Dumă. De asemenea a Ministerul de externe de la Moscova a acuzat Moldva de încălcarea libertăților omului, datorită deciziei Chișinăului de a expulza șase cetățeni ruși săptămâna trecută.

Referințe