Sari la conținut

Dezvăluire Wikileaks: Israelul dorește război „la scară largă”

De la Wikiștiri


4 ianuarie 2011 Tel Aviv, Israel — Israelul se pregătea de un război „la scară largă” în 2009, potrivit unei dezvăluiri Wikileaks.

„Pregatesc armata israeliana pentru un razboi la scara larga, pentru ca este mai usor sa te adaptezi la o scara mai mica decat invers”, a declarat Șeful Statului Major israelian, Gabi Ashkenazi, potrivit unei telegrame de la ambasada americana din Tel Aviv, datată 15 noiembrie 2009.

„Amenintarea cu rachete impotriva Israelului este mai serioasa decat oricand. De aceea, Israelul pune accentul in primul rand pe apararea antirachetam”, a declarat Ashkenazi.

Specialistul militar la Stratfor, Eugene Sinclair, a zis că „Israelul e pe picior de razboi si asteapta doar aprobarea NATO si a ONU ca sa se declanseze. Iranul nu e decat o tinta. In caz ca se va intampla, iar mie toate date imi spun ca se va intampla, atunci va fi inceputul unui razboi catastrofal, care nu va cuprinde numai orientul mijlociu, ci si pe cel indepartat, zona Coreea de Nord, va avea repercursiuni in Europa dar si in Africa, va fi un veritabil Armaghedon”.

Referințe[modificare]