Sari la conținut

Discuție Categorie:Europa

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikiștiri

Categorie sau subcategorii[modificare]

În contextul actual un articol apare atât în categoria mare a continentului (Europa) cât şi în cea a ţării ei. Ce părere aveţi? Eu propun să rămână numai în una dintre ele. - Romihaitza 20 Feb 2005 21:32 (UTC)

Da - deci articole care sunt despre numai o ţara vor fi la Categorie:Spania, Categorie:Irlanda, etc. Dacă au relevanţă europeană - e.g. constituţia europeană, ştiri pan-europene, atunci merge în Categorie:Europa, care este ca o categorie miscelană pentru ştiri europene. Notează că România poate fi considerată o regiune seperată de Europa pentru Wikinews - adică, Europa este pentru ştiri externe, deşi Categorie:România face parte din Categorie:Europa, Categorie:România este legată direct de la pagina principală. Fiecare articol trebui să fie pus şi într-o categorie de subiect (e.g. Politică, Economie, ş.a.m.d.) Toate ştirile din ultimele 5 zile vor fi la Ultimele ştiri pe pagina principală, care după aia vor fi arhivate. Ar fi bine dacă am găsi un sistem de a sorta pe dată ştirile în categorie, de exemplu, ştirile europene, ştirile politice, etc. Am eliminat diviziunea cu "România" şi "Ştiri externe" de pe pagina principală fiind că era prea greu de menţinut. Ronline 21 Feb 2005 09:23 (UTC)
Aham. E mai bine aşa. Ştirile importante în Categorie:Europa şi Categorie:Ţară, ştirile mai puţin importante în Categorie:Ţară. --Danutz 21 Feb 2005 20:22 (UTC)
Nu atât ştiri importante, ci ştiri cu impact european - adică, despre UE sau despre mai mult de o ţară (e.g. Spania votează constituţia, "Franţa, Germania şi Spania fac coaliţie", Eurovision va fi ţinut în Kyiv, etc). Ştirile relevante numai la o ţară merg doar la ţară, şi dacă sunt importante. De exemplu, o ştire despre o inovaţia franceză, oricât de importantă, ar merge la Categorie:Franţa şi la Categorie:Ştiinţă şi tehnologie. Ronline 23 Feb 2005 05:21 (UTC)