Editorial 18 aprilie 2005

De la Wikiștiri
Sari la navigare Sari la căutare
Acest articol este un editorial!
Scopul acestuia este de a comenta evenimentele importante ale unei zile.
Este posibil ca acesta să nu aibă un punct de vedere neutru ci exprimă frecvent opiniile autorilor care de obicei sunt cunoscuți.
Se încearcă apariția zilnică a câte unui editorial Wikiștiri.

Uniunea ne vrea?[modificare]

Nu știu dacă cineva și-a pus vreodată întrebarea dacă Uniunea Europeană ne vrea sau nu. Sigur, am putea spune.. din moment ce ne-au votat, ne vor. Dar oare așa să fie?

Este o problemă interesantă. Să vedem dacă știți (recunosc că m-am inspirat de la Realitatea TV pentru acest chestionar): O știre de ultimă oră ne anunță că președintele Norvegiei a anunțat că în cazul în care România intră în Uniune alături de Bulgaria în 2007, dumnealui va organiza un referendum național pentru retragerea din Uniunea Europeană.

Aceasta ar putea fi o mare problemă pentru Uniune, nu doar pentru țările candidate.

Dacă ați ajuns deja aici, înseamnă că vă interesează editorialul și ați intrat în el... să vedem dacă v-ați prins: în primul rând Norvegia este o monarhie (deci nu are președinte :-) ) iar în al doilea rând, Norvegia NU este membră a Uniunii Europene.. v-a plăcut gluma, nu?

Din păcate, dacă nu v-ați prins, nu e nimic pentru că nici alții din administrația prezidențială nu au făcut-o (a se vedea emisiunea 100% de astăzi).

Există însă, lăsând gluma, o problemă aici... sigur, majoritatea decide.. dar dacă Germania nu ratifică tratatul de aderare?

Autor: Mihai 18 Apr 2005 18:45 (UTC)