Editorial 21 februarie 2005

De la Wikiștiri
Sari la navigare Sari la căutare
Acest articol este un editorial!
Scopul acestuia este de a comenta evenimentele importante ale unei zile.
Este posibil ca acesta să nu aibă un punct de vedere neutru ci exprimă frecvent opiniile autorilor care de obicei sunt cunoscuți.
Se încearcă apariția zilnică a câte unui editorial Wikiștiri.

PSD în război civil?[modificare]

Nimeni nu este mulțumit în ziua de astăzi de deciziile mai marilor și totuși nu încearcă să găsească o soluție vibilă pentru ieșirea din impas ci doar dă vina pe conducere.

Este interesant că nu s-a găsit încă nimeni să vină cu o propunere de soluționare a crizei - pentru că trebuie să recunoaștem, a fost o criză. Primarul sectorului 5 a rămas în cursa pentru fotoliul de edil-șef al capitalei. Este un lucru destul de interesant. Oare de ce? Din moment ce foarte mulți membri PSD au sesizat că nu este potrivit pentru acest post (chiar președintele Iliescu a considerat o glumă propunerea de candidatură), cum Delegația Permanentă a păstrat hotărârea organizației PSD București? - Într-adevăr, multe persoane și-au exprimat indignarea față de faptul de a se "judeca" în Delegația Permanentă hotărârea locală a organizației. Cu siguranță acest lucru nu s-ar fi întâmplat cu candidatul pentru fotoliul de primar al Ploieștiului sau a Timișoarei.

Ce se va întâmpla în continuare - și-ar pune mulți întrebarea. Cu siguranță nu se știe, un lucru e sigur, PSD-ul știe să fie în centrul atenției publice și atunci când e la guvernare și atunci când nu e. Problema intervine atunci când observăm că nu Vanghelie este singura problemă PSD ci sunt mai multe... de pildă cine va fi numărul doi în partid. Și aici este o luptă crâncenă. Mulți ar zice că dacă Adrian Năstase i-a lăsat locul de frunte lui Ion Iliescu, lui îi este asigurat locul al doilea. Ei bine, nu este nimic sigur. Și cine oare râvnește la acest post? Nimeni altul decât cel care a refuzat fotoliul înalt al Bucureștilor - Sorin Oprescu.

Cineva spunea astăzi - "PSD-iștii nu mai au oameni" - lucrul acesta se dovedește cu fiecare oră ce trece că nu este adevărat. Tocmai din potrivă, PSD-ul își scoate oamenii de pe unde i-a ascuns până acum și iasă cu ei la lupta. Să fie oare o adevărată bătălie internă? Sau este totul de ochii lumii și doar încearcă ei să ne facă să credem asta? - Vom vedea!

Autor: Mihai 21 Feb 2005 19:23 (UTC)