Editorial 23 aprilie 2005

De la Wikiștiri
Sari la navigare Sari la căutare
Acest articol este un editorial!
Scopul acestuia este de a comenta evenimentele importante ale unei zile.
Este posibil ca acesta să nu aibă un punct de vedere neutru ci exprimă frecvent opiniile autorilor care de obicei sunt cunoscuți.
Se încearcă apariția zilnică a câte unui editorial Wikiștiri.

Săraci, dar cinstiți. Corupția.[modificare]

Sărăcia este o realitate destul de normală într-o societate democratică. Nu putem considera că trebuie să existe o singură clasă socială.

Problema intervine însă în altă parte... atunci când conducerea țării scapă de sub control o democrație în formare, o țară de tranziție de la un sistem politic totalitar la un vis... la o țară democratică, la o țară integrată în structuri superioare internaționale.

Nu mă refer aici la o țară anume, încerc să creez un șablon general valabil internațional, multinațional și pluripolitic.

Și ce face acea conducere a țării în momentul în care, cu un fundament istoric substanțial, nu mai pot face față corupției. Cât poate dura o astfel de "tranziție"? Sau mai bine spus... mai poate fi considerată tranziție această perioadă? Când se finalizează?

Hmm... nu știu nici eu. Dar aceste întrebări ar trebui să și le pună toți cetățenii, dar mai ales conducerea acelei țări.

În cazul României, situația nu stă chiar așa de rău. Sărăcia nu este o problemă majoră iar corupția începe încet încet să fie eradicată. Poate ar trebui inventat un vaccin anti-corupție. Nu ar fi rău decât pentru acele persoane cărora le este frică de medici și de seringi. :-)

România, putem considera că deja a început să treacă din perioada tranzițională post-decembrist-revoluționistă la o democrație europeană deschisă, cu o economie de piață funcțională, cu un sistem judiciar bine pus la punct, etc.

Sau, să fie acesta doar visul despre care vorbeam? Să sperăm că nu!

Autor: Mihai 23 Apr 2005 17:20 (UTC)