Editorial 30 iunie 2005

De la Wikiștiri
Sari la navigare Sari la căutare
Acest articol este un editorial!
Scopul acestuia este de a comenta evenimentele importante ale unei zile.
Este posibil ca acesta să nu aibă un punct de vedere neutru ci exprimă frecvent opiniile autorilor care de obicei sunt cunoscuți.
Se încearcă apariția zilnică a câte unui editorial Wikiștiri.

... o sursa de informatii libera

WikiNews, mai bine zis, varianta romaneasca WikiȘtiri se proclama de la sine "o sursa de stiri", sau "o sursa de informatii" libera. Conform unui cod deontologic nestabilit inca, motiv pentru care tin sa anunt administratorii WikiȘtiri ca orice publicatie tiparita, in special ziaristii/jurnalistii au un COD DEONTOLOGIC - WikiȘtiri se prezinta ca fiind o sursa de stiri cu punct de vedere neutru.

Cu toate acestea, apar unele probleme, discutate chiar pe MetaWiki - anume, ce ne facem cu state precum China, state comuniste unde informatia publicata in presa este mereu filtrata, sau unde informatia circula vertical si unde nu se accepta stiri din afara, decat ceea ce ofera statul.

O problema intr-adevar dureroasa. Lucrand in presa, pot sa afirm ca dpdv. al unor state comuniste, acest lucru poate dauna ideii principale pe care WikiNews se bazeaza, anume "PDVN"-ul de care tot vorbim. Ce vom face cu astfel de state, sau mai bine zis, ce vom face daca cei ce contribuie la Wiki vor avea un punct de vedere propriu, nicidecum neutru ...

Deasupra la toate vine si o a 3 - a problema, ce se intampla in cazul unui conflict de stiri, de parti, sau cum WikiNews este deschisa tuturor, ce se intampla in cazul in care in interiorul nostru se infiltreaza oameni ale unor firme comerciale, publicand stiri din punctul lor de vedere ... Iar daca ar fi sa argumentam ca avem administratori, cum ne asiguram ca si ei sunt neutrii ...

Intr-o nota mai sentimentalista : "Caile diavolului sunt multe ..."

Autor : D.evil iunie 30, 2005 08:34 (UTC)