Sari la conținut

Frământări ale organizației PSD București

De la Wikiștiri

21 februarie 2005 București, România — Alegerea lui Marian Vanghelie pentru candidatura la Primăria Capitalei a pus pe jar întreaga lume politică din România. Se zvonește că organizația București a PSD va alege un alt cadidat pentru această funcție despre care Adrian Năstase spune că este o rampă de lansare pentru Cotroceni. Sunt vehiculate diferite nume precum Sorin Oprescu, Vlad Dumitrescu, Doru Giugula, Victor Ponta, Vasile Gherasim sau Dan Darabont.

Cine este Marian Vanghelie?[modificare]

Daniel Marian Vanghelie a reușit să câștige de două ori fotoliul de primar al sectorului 5. La al doilea mandat a candidat independent și deși a fost acuzat de multe ilegalități a câștigat din primul tur de scrutin.

Vanghelie a fost împotriva fostului primar general Traian Băsescu în timpul conflictului dintre acesta și Consiliul General reprezentânt punctul de vedere al PSD. S-a autosuspendat din partid în mai și a fost reprimit după ce a câștigat alegerile.

Primarul sectorului 5 a avut multe probleme în a se exprima în limba română literară ceea ce i-a atras mult întrebări referitoare la diploma sa de Bacalaureat. Deși nu a fost niciodată condamnat, Vanghelie a fost de multe ori acuzat referitor la acțiunile sale.

Mulți actori de pe scena politică PSD și nu numai au considerat nepotrivită alegerea organizației PSD pentru primăria Bucureștilor astfel că Vanghelie a fost supus deciziei Delegației Permanente. nu va fi

Decizia Delegației Permanente[modificare]

Astăzi pe ordinea de zi a Delegației Permanente a figurat și candidatura lui Marian Vanghelie pentru fotoliul de edil-șef al capitalei. Membri Delegației s-au pronunțat pentru păstrarea hotărârii organizației PSD București și menținerea lui Marian Vanghelie pentru candidatura la Primăria Generală.