Sari la conținut

Google e confirmat lider al aplicațiilor Web

De la Wikiștiri

10 mai 2005 California, Statele Unite ale Americii — NetApplications, companie care se ocupă cu analiza și compararea site-urilor pentru IMM-uri (Small to Medium Enterprise) a anunțat ieri cele mai recente rezultate în privința statisticilor legate de traficul generat de motoarele de cautare. Cu alte cuvinte, dintr-o sursa oficială și imparțiala putem să departăjam clar pretendenții la titlul de cel mai bun motor de căutare online, dincolo de serviciile conexe, de soft-urile oferite și de promovarea prin orice mijloc media.

Doamnelor și domnilor, Google a fost desemnat cel mai utilizat motor de cautare, iar urmăritorii Yahoo și Microsoft duc lupte aprinse pentru apropierea de lider.

Probabil că la aceeași concluzie au ajuns și majoritatea utilizatorilor, având în vedere că numele Google a devenit deja verb în limba engleză, iar expresia google it”, care presupune căutarea unei anumite informații prin intermediul Google, a intrat deja în uz curent.

Dintre toate serviciile Google, soluția Ad Sense a contribuit cel mai mult (respectiv 4,19%) la creșterea înregistrată de companie în luna aprilie. Se pare că acest serviciu este tot mai apreciat, având în vedere că în luna martie nu contribuise decat cu 3,5 procente la cresterea globala a Google.

Ad Sense este un program care ofera venituri din advertising pentru fiecare pagină de pe un anumit website, cu posibilități minime de investiție în timp și fără resurse suplimentare.

Stabilirea motorului Google drept lider al categoriei motoarelor online de căutare s-a reflectat și în valoarea acțiunilor companiei, care a crescut de la 190 USD în luna februarie până la 220 USD, valoare înregistrată la data de 1 mai pentru o acțiune Google.