Sari la conținut

Grecia, Turcia și Bulgaria sunt lovite de inundații

De la Wikiștiri

16 februarie 2010 Atena, Grecia — În prefectura Evros din nordul Greciei a fost declarată stare de urgență duminică (14 februarie), deoarece furtunile severe au ridicat nivelurile apelor din râul Maritsa la niveluri periculoase. „Nu am ajuns încă la punctul critic, însă există un risc în acest sens”, a declarat ministrul adjunct de interne George Dolios. Autoritățile au fost forțate să închidă podurile feroviare din regiune.

Furtunile și ploile torențiale au lovit sâmbătă și unele părți din Turcia, în special orașul nord-vestic Edirne. Inundațiile au distrus terenurile agricole și alte proprietăți și au determinat închiderea drumurilor și podurilor.

Zăpada care se topește și ploile torențiale din ultimele zile au generat inundații masive în sudul Bulgariei. Râul Tundzha a ieșit din matcă, inundând multe case din orașul sud-estic Yambol, au anunțat duminică oficiali de la Agenția de Apărare Civilă. Inundațiile au distrus poduri și au provocat alunecări de teren în jurul orașului Elhovo și în satele înconjurătoare, izolându-le practic de restul țării. Meteorologii preconizează că ploile vor continua săptămâna aceasta. (Darik - 15/02/10; ANA-MPA, SKAI, AP, Hurriyet - 14/02/10)

Referințe