Sari la conținut

Grecia este paralizată de o nouă grevă

De la Wikiștiri


23 aprilie 2010 Atena, Grecia — Sute de mii de angajați publici organizează joi (22 aprilie) o grevă de 24 de ore împotriva măsurilor dure de austeritate anunțate de guvern în încercarea de a pune capăt crizei financiare. Protestatarii insistă că deciziile de a reduce salariile din sectorul public și de a majora impozitele pentru consumatori sunt inutile deoarece asemenea eforturi de reducere a costurilor ar putea prelungi în realitate recesiunea. Greva afectează toate instituțiile statului.

Miercuri, experții FMI și UE au început discuțiile la Atena asupra unui posibil pachet de ajutor financiar de 45 miliarde euro. Ministrul finanțelor George Papaconstantinou declară că discuțiile vor dura două săptămâni. Grecia a afirmat în mod repetat că Atena trebuie să decidă dacă are nevoie de bani.

În altă ordine de idei, poliția a anihilat miercuri o operațiune de trafic de țigări în care au fost vândute 3 milioane de pachete de țigări de la începutul anului, prejudiciind bugetul de stat cu 9 mn euro. Poliția a confiscat aproximativ 100 000 de pachete de țigări într-un hangar din Acharnon, în nord-vestul Atenei, precum și arme și muniție. (Reuters, DPA, RIA-Novosti - 22/04/10; AFP, ANA-MPA, Reuters - 21/04/10)

Referințe