Grupul pentru Dialog Social își poate păstra sediul din Calea Victoriei

De la Wikiștiri

21 martie 2008 București, România — Președintele Traian Băsescu a semnat un decret de promulgare a legii conform căreia Grupul pentru Dialog Social își poate păstra sediul din Calea Victoriei. din fostul patrimoniu al UTC.

Camera Deputaților a aprobat la data de 11 martie solicitarea de reexaminare a șefului statului asupra unui act normativ de modificare a Legii tinerilor, după ce această cerere fusese respinsă în Senat.

Pentru adoptarea legii s-au exprimat 226 deputați, 17 deputați din PRM au fost "împotrivă" și 3 s-au abținut de la vot. Președintele Traian Băsescu a menționat în cererea sa de reexaminare: "(...) prin Hotărârea Guvernului nr. 1606/2004, cu modificările ulterioare, s-a aprobat transmiterea imobilului din Calea Victoriei nr. 120, sectorul 1, București, în folosință gratuită Asociației Grupul pentru Dialog Social, pentru o perioadă de 10 ani". Decizia "s-a bazat și pe considerentul că imobilul este de mulți ani sediul Asociației, declarată de utilitate publică prin HG 1551/2004".

Deputata PDS Lia Olguța Vasilescu, a cărei inițiativă legislativă vizează de asemenea fostul patrimoniu al UTC, și-a arătat la 11 martie înțelegerea pentru solicitarea lui Băsescu, dar a reamintit guvernului de promisiunea făcută ONG-urilor de tineret de a da un sediu Consiliului Național al Fundațiilor de Tineret.

Referințe