IAAF a suspendat provizoriu Federația Rusă de Atletism

De la Wikiștiri

14 noiembrie 2015. Consiliul Asociația Internaționale a Federațiilor de Atletism (IAAF) a suspendat provizoriu Federația de Atletism din Rusia (ARAF) cu efect imediat din calitatea de membru IAAF, din cauza dopingului sistematic.

Decizia a fost luată astăzi la a 201-a ședință a consiliului IAAF care a avut loc în teleconferință prezidată de la Londra de președintele IAAF, Sebastian Coe.

Un total de 24 de membri ai Consiliului au luat parte la reuniune: 22 au votat în favoarea sancțiunii luate împotriva ARAF, care a fost informat oficial cu privire la decizia Consiliului, 1 a votat împotriva deciziei. Membrul Consiliului din Rusia nu a fost eligibil pentru a participa la vot.

Reuniunea a fost convocată pentru a discuta despre raportul Comisiei Independente a Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA), care a recomandat pedeapsa de suspendare, - fără precedent pentru infracțiuni de doping.

Comentând cu privire la decizia, președintele IAAF Sebastian Coe, a declarat: "Astăzi am constatat eșecul ARAF și a trebuit să fie luată decizia de a o suspenda provizoriu, cea mai dură sancțiunea ce putem aplica în acest moment. Dar am discutat și convenit că întregul sistem sportiv este în joc, nu numai în Rusia, ci în întreaga lume.

Referințe[modificare]