Sari la conținut

Incendiu de proporții la Negru-Vodă

De la Wikiștiri
Incendiul a mistuit întreaga gospodărie

30 aprilie 2005 Constanța, România — Nutrețul din gospodăria unei femei din Negru-Vodă s-a făcut scrum în urma unui incendiu. Ioana Ștefan făcuse curățenie în curte, iar gunoiul adunat a fost strâns într-o grămadă căreia femeia i-a dat foc. Din nefericire, a lăsat deșeurile să ardă nesupravegheat, iar vântul a extins flăcările la șirele de paie și cocenii din gospodărie. Acestea s-au aprins într-o clipă, însă, până când femeia a observat dezastrul, flăcările au cuprins tot nutrețul.

În disperare de cauză, vecinii au încercat să stingă incendiul, însă fără nici un rezultat, așa că au apelat la militarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“. Două autospeciale cu apă și spumă din cadrul Stației de Pompieri Chirnogeni au ajuns la locul incidentului în jurul orei 20:00. Aproape două ore a durat lupta lor cu focul, mai ales pentru că exista pericolul ca acesta să se extindă la celelalte dependințe ale gospodăriei.

În cele din urmă, pompierii au reușit să stingă incendiul, însă furajele animalelor din bătătura Ioanei Ștefan a fost făcută scrum. Focul a mistuit 20 de tone de paie și cinci tone de coceni, în valoare de peste 4 milioane de lei (400 de lei noi).