Sari la conținut

Jimmy Fallon din nou gazda MTV Movie Awards

De la Wikiștiri

10 mai 2005 California, Statele Unite ale Americii — La 30 de ani, Jimmy Fallon pare să fi cucerit Statele Unite ale Americii prin umor, îndrăzneală, spontaneitate și entuziasm.

Cariera sa timpurie ca stand-up comedian și imitator, prestația din spectacole de televiziune celebre (Saturday Night Live, Weekend Update), au fost completate de apariții în filme de succes, plasându-l mereu în atenția multor producători de evenimente care și-l doreau ca prezentator. Artistul a fost maestru de ceremonii alături de Kirsten Dunst la MTV Movie Awards 2001, repetând experiența la MTV Video Music Awards 2002.

Joel Gallen, producătorul executiv al acestei ediții MTV Movie Awards, consideră că Fallon va face ca spectacolul să fie cu adevărat atractiv și interesant, afirmând că va ține cont de ideile năstrusnice pentru care actorul este de altfel recunoscut.

Succesul sta in imitatia "originala" si libera exprimare

[modificare]

Născut pe 9 septembrie 1974 în Brooklyn, Jimmy și-a petrecut copilăria in Saugerties, lângă Woodstock. La vârsta de 2 ani, Jimmy își încântă părinții imitând diverse personaje, cariera sa de stand-up comedian conturându-se deja la 12 ani când a ajuns să aiba propriul show pe scena unui celebru club de comedie din Poughkeepsie. Televiziunea națională i-a adus celebritatea la 24 de ani, din momentul în care a intrat în echipa "Saturday Night Live", continuând cu "Weekend Update" și multe alte show-uri de succes.

Debutul său cinematografic în "Almost Famous" al lui Woody Allen a constituit unul dintre cele mai importante evenimente din cariera sa.

Fallon afirmă că după două ore de conversație cu orice persoană, poate s-o imite la perfecție, acestă calitate, alături de nonsalanta și originalitatea exprimării fiind cea care i-a asigurat faima.

În 2001, dupa ce Tom Hanks i-a încredințat un rol în miniseria "Band of Brothers" pe care o regiza pentru HBO, din ce în ce mai mulți regizori au inceput să-l curteze pe Jimmy pentru diverse roluri. Rolurile din "Anything else" și "The Entrepreneurs" (2003), urmate de Taxi (2004), film in care apare alături de Queen Latifah, culminează cu Fever Pitch (2005), ultima producție a fraților Farrelly. Este vorba de o comedie romantică, în care Fallon joacă rolul unui impătimit al echipei de baseball Red Sox, personaj de care se îndrăgostește o femeie de afaceri, întruchipată de Drew Barrymore.

Majoritatea fanilor săi consideră ca acesta ar fi cel mai bun rol de până acum și așteaptă cu nerăbdare finalul filmărilor la "Timothy", producția în care își vor vedea idolul anul viitor.

9 iunie 2005 - Publicul decide

[modificare]

MTV Movie Awards, un eveniment recunoscut pentru intenția de a premia și onora performanțe cinematografice trecute cu vederea la Oscar și Globul de Aur (mai tradiționaliste de fel), va avea loc pe 4 iunie la Shrine Auditorium în Los Angeles și va rula pe 9 iunie. Nominalizările sunt rezultatul votulurilor publicului MTV și MTV 2, iar câștigătorii se vor stabili în urma televotingului completat de voturile online.

Dacă volumul 2 din Kill Bill n-a fost demn de Oscar, Uma Thurman ar putea fi onorată de MTV cu premiul pentru cea mai bună scenă de bătaie, iar Brad Pitt ar putea pleca acasă cu premiul pentru cel mai bun actor pentru expunerea mușchilor săi armonios dezvoltați în Troia.

Anul acesta evenimentul include două categorii speciale: Best Frightened Performance și Best Videogame Based on a Movie, însa cele mai așteptate sunt deja tradiționalele Best Kiss și Best Villain, ambele având-o ca favorită pe Rachel McAdams (The Notebook și Mean Girls).