Sari la conținut

Jurnaliștii români răpiți în Irak la limita dintre viață și moarte

De la Wikiștiri
Fișier:Ro-journ-iraq-kidnapped.png
Jurnaliştii români răpiţi în Irak - fotografie din aprilie 2005

27 aprilie 2005 București, RomâniaDeși a expirat termenul, jurnaliștii sunt în viață - Sorin Mișcoci a fost îmbrăcat în cămașa morții.

Teroriștii irakieni au extins ultimatum-ul dat României prin telefonul de ieri de la Prima TV, postul de televiziune la care doi din cei trei au lucrat. Directorul de știri al Prima TV, Dan Dumitru, a spus că a primit un telefon din Irak marți după amiaza prin care a putut vorbi cu răpitorii și cu răpiții. Răpitorii au mai oferit 24 de ore României pentru retragerea trupelor, după expirarea acestui al doilea termen, până în acest moment nu s-a primit nici un mesaj cu deznodământul acestei povești.

Iată mesajele celor trei răpiți pentru Prima TV: Marie-Jeanne Ion: "Sunt Marie-Jeanne Ion, sunt jurnalist român. Acesta este mesajul pentru postul meu de televiziune. E adevărat că acest mesaj trebuie difuzat. E adevărat că în acest moment președintele are discuții cu răpitorii, dar oficialitățile române nu acceptă cererile lor. Vă rog ajutați-ne! "

Ovidiu Ohanesian: "Sunt Ovidiu Ohanesian, jurnalist la <<România liberă>>. Vă rog, popor român, vă rog, guvern român, familie, nu-i lăsați să ne omoare!"

Sorin Miscoci: "Vă rog, domnule președinte, vă rog, popor român, ajutați-ne! Voi fi primul pe care-l vor omorî. Trebuie să retrageți trupele ca să ne salvați!".

A se vedea și[modificare]