Liberalul Bogdan Olteanu este ales președinte al Camerei Deputaților
20 martie 2006 București, România — Candidatul Alianței DA, liberalul Bogdan Olteanu a obținut o victorie detașată în scrutinul pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților din Parlamentul României, cu 196 de voturi din totalul de 306 deputați prezenți la vot. Fost Ministru al Relației cu Parlamentul, Olteanu îl înlocuiește pe președintele demisionar Adrian Năstase, care a demisionat în urma suspiciunilor de corupție ce planau asupra sa.
Surpriza a venit din partea grupului parlamentar al Partidului România Mare, care s-a alăturat PNL, PD, UDMR, grupului minorităților naționale altele decât cea maghiară și deputaților independenți. Astfel Bogdan Olteanu, în vârstă de 34 de ani, a devenit cel mai tânăr președinte al Camerei inferioare.
"Vreau să am un mandat al consultărilor permanente cu reprezentanți ai societății civile. Vreau să fiu conectat la nevoile oamenilor", a subliniat noul președinte al Camerei Deputaților în discursul său inaugural. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Bogdan Olteanu este primul președinte necomunist al Camerei Deputaților, are o viziune politică proaspătă și va reuși să facă ce a spus în discursul de învestitură.
Contracandidații lui Bogdan Olteanu Valer Dorneanu (PSD), fost președinte al Camerei Deputaților în legislatura 2000-2004, și conservatoarea Daniela Popa au obținut 88 și respectiv 22 din voturile exprimate.
Referințe
- „Bogdan Olteanu este noul președinte al Camerei Deputaților” — Mediafax, 20 martie 2006
- „Bogdan Olteanu, ales Președinte al Camerei Deputaților” — BBCRomanian.com, 20 martie 2006
- Format:Sursă/ucautor, „Bogdan Olteanu este președintele Camerei Deputaților” — Hotnews.ro, 20 martie 2006
Această pagină a fost arhivată și nu mai poate fi modificată. Dacă ați observat o greșeală, adăugați formatul {{știrearhivată}} în pagina de discuție împreună cu erorile și corecturile semnalate. În acest fel, un administrator va modifica și rectifica știrea. Vă informăm că nu vom accepta actualizarea sau alterarea unor știri, ci numai corectarea greșelilor de ortografie, gramaticale sau de așezare în pagină. Notă: unele surse sau legături externe menționate s-ar putea să nu mai fie disponibile din cauza vechimii lor. |