Sari la conținut

Măsuri speciale de securitate în Constanța pentru minivacanța de 1 Mai

De la Wikiștiri
Poliţia

30 aprilie 2005 Constanța, România — Pentru perioada 29 aprilie - 2 mai, care anul acesta găsește reunite sfintele sărbători de Paști cu minivacanța de 1 Mai, Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța a luat măsuri speciale de asigurare a ordinii și liniștii publice, precum și de desfășurare în bune condiții a manifestărilor culturale, religioase și de divertisment. Pentru că se așteaptă un aflux mare de turiști, zona litoralului va fi monitorizată în condiții speciale. Autoritățile au identificate hotelurile, discotecile și zonele de interes public deschise în această perioadă, măsurile de siguranță din zona litorală urmând a fi desfășurate atât în Constanța, Năvodari, Mangalia, cât și în stațiunile Mamaia, Eforie, Costinești, Neptun, 2 Mai și Vama Veche.

În afara planurilor forțelor de ordine, Inspectoratul Județean de Poliție Constanța apelează și la ajutorul constănțenilor. Reprezentanții instituției spun că în această perioadă, pentru sesizarea oricăror situații în care le sunt puse în pericol siguranța personală ori bunurile, sau este tulburată ordinea publică, pot apela numerele de urgență 112 și respectiv, 955 - Poliția, 956 - Jandarmeria, 981 - Pompierii și 959 - Poliția de Frontieră.

„Cetățenilor care vor lipsi de la domiciliu în această perioadă le recomandăm să-și asigure corespunzător locuințele, pentru a evita apariția unor situații neplăcute. De asemenea, conducătorii auto care vor porni la drum în această perioadă sunt sfătuiți să adopte o conduită preventivă la volan și să adapteze viteza la condițiile de drum. Menționăm faptul că traficul rutier va fi strict supravegheat și monitorizat, prin suplimentarea mijloacelor video și a aparatelor radar“, declară reprezentanții IPJ Constanța.