Sari la conținut

MISA va picheta zilnic sediul CSM

De la Wikiștiri

17 ianuarie 2006 București, RomâniaȘcoala românească de yoga MISA va picheta zilnic, între orele 9 și 16, sediul Consiliului Superior al Magistraturii, începând de astăzi 17 decembrie 2006.

Timp de 21 de luni, cursanții școlii românești de yoga MISA au reclamat prin zeci de memorii adresate instituțiilor statului abuzuri realizate de magistrați în cazul MISA și Gregorian Bivolaru. De la perchezitiile din 18 martie 2004, s-au realizat 86 de mitinguri de protest pentru a se cere încetarea a ceea ce ei numesc persecuții îndreptate împotriva mișcării yoga din Romania. Pentru ca vocea yoghinilor să fie auzită a fost, însă, nevoie ca cea mai înaltă instanță a Suediei să stabilească, fără drept de apel, că Gregorian Bivolaru nu a avut și nu poate să aibă parte de un proces corect în România.

La sfârșitul anului trecut, ministrul român al Justitiei, Monica Macovei, a solicitat CSM-ului demararea unei anchete pentru a verifica modul în care procurorii români au respectat procedurile legale în cazul Gregorian Bivolaru. La începutul anului, fostul președinte al CSM, Dan Lupașcu, anunța la rândul său efectuarea acestei anchete. A fost dat și un termen de finalizare a verificărilor: două săptămâni. Termenul a expirat zilele acestea. De aceea, yoghinii MISA vor picheta sediul CSM. Pentru ca cei despre care cred că au realizat abuzuri să fie cercetați și apoi pedepsiți în cazul în care vor fi găsiți vinovați. Cursanții MISA îi acuză de abuzuri foarte grave pe procurorii și judecătorii: Marian Delcea, Ilie Botoș, Lia Savonea, Grigore Chaborsky, George Bălan, Virginia Chiriță, Nelu Ogarcă, Virgil Bratu, Alexandru Ionescu, Eusebiu Serbănoiu, Marian Gherman și Elena Sandu.