Sari la conținut

Michael Jackson la tribunal

De la Wikiștiri

10 mai 2005 California, Statele Unite ale Americii — Controversatul proces al lui Michael Jackson a luat o nouă intorsătură. Echipa de avocați care îl apără pe Jackson a început o adevărată campanie de discreditare a familiei copilului care l-a dat în judecată.

Procesul a continuat astăzi cu interogarea lui Joseph Marcus, managerul fermei Neverland a lui Jackson.

Acesta a declarat că atât copilul cât și familia sa s-au simțit foarte bine la ranch și că nu au dat nici un semn că ar fi vrut să plece mai repede de acolo sau că ar fi ceva în neregulă, drept răspuns la afirmația acuzatorilor că ar fi fost ținuți cu forță acolo.

El a mai afirmat că aceștia, împreuna cu Jackson, au fost la cumpărături, apoi la dentist, și că abia așteptau să se întoarcă la Neverland. De asememenea, Marcus spune că nu l-a văzut niciodata pe Michael comportându-se ciudat în preajma copiilor și că niciodata nu s-a întâmplat nimic la Neverland care să-l determine să creadă că se întâmplă ceva ilegal.

O altă angajată al ranch-ului, Violet Gaitan Silva, șefa a securității, a declarat că niciodată nu a observat un comportament necorespunzator la Michael Jackson. Totuși, la întrebarea dacă și-ar lăsa copiii la Neverland singuri cu Jackson, aceasta a admis că ar avea unele rețineri.

Declarațiile date de foștii angajați dezmint acuzațiile procurorilor cum că Jackson i-ar fi ținut ascunși cu forța pe copil și familia acestuia pentru a nu apărea în documentarul realizat la Neverland în februarie 2003 "Viața cu Michael Jackson", deoarece ar fi putut dăuna imaginii megastarului.

Jackson este acuzat de molestarea unui copil de 13 ani, bolnav de cancer, în februarie - martie 2003 și de sechestrarea familiei acestuia. Michael susține ca toate acuzațiile sunt false.