Sari la conținut

Mutu, erou la Juve

De la Wikiștiri

8 ianuarie 2006 Torino, Italia — Internaționalul român s-a dovedit a fi cel mai bun jucător al liderului Juventus Torino în victoria obținută aseară de campioana Italiei la Palermo cu 2-1, “Briliantul” înscriind ambele goluri.

Gazzetta dello Sport apărea ieri pe prima pagină cu fotografia lui Mutu, parcă anticipând seara magică a românului la Palermo, unde Juve s-a impus cu 2-1.

Pagina a treia a Gazzettei îi era consacrată din două motive: primul, ca urmare a faptului că “Briliantul” urma să înceapă anul 2006 ca titular în locul cehului Nedved, suferind de labirintită (o afecțiune a urechii), al doilea pentru excelentele prestații din tur. “Deși nu îi convenea în mod vizibil rolul pe care i l-a inventat Capello, românul a strâns din dinți și a căutat să se achite cât mai bine de sarcinile încredințate cel mai adesea ca mijlocaș stânga și când a fost cazul chiar pe banda dreaptă. Dacă ar fi pretins titularizarea ca atacant, probabil că n-ar fi avut nici o șansă, înaintea sa fiind oricum Del Piero”.

Pe stadionul “Renzo Barbera” din Palermo, gazdele au lovit primele și au pus mari probleme. Adi a fost peste tot, oferind pase și centrări excelente, iar coechipieri iluștri, precum Vieira, Ibrahimovic sau Trezeguet, s-au simțit perfect în combinațiile cu românul. Mutu a reușit prima sa dublă la Juventus, egalând în minutul 15, fază la care a dovedit mult sânge rece, după ce tot el trimisese, cu capul, în transversală, iar în minutul 34 a punctat ca un adevărat vârf, fiind mai rapid ca Trezeguet, la o pasă a lui Vieira.

Prin golurile lui Mutu, Juve s-a distanțat la 11 puncte de Inter și la 12 puncte de Milan, principalele urmăritoare care joacă astăzi.

Și-a făcut singur cadoul de ziua sa[modificare]

Absența lui Nedved nici nu s-a făcut vreun moment simțită, iar pentru Adi Mutu nici nu putea fi un cadou mai frumos, făcut de el însuși, prin prestația și golurile reușite, cu numai câteva ore înainte de a împlini 27 de ani. În urmă cu doar câteva zile, cotidianul La Stampa scria că Mutu se apropie cu pași siguri de perioada sa cea mai bună din fotbalul italian, acel formidabil sezon 2002-2003 făcut la Parma.

Ultima dublă, acum doi ani pentru Chelsea[modificare]

Adrian Mutu a înscris două goluri într-o singură partidă pentru echipa sa de club după o pauză de doi ani, precedenta sa reușită datând din 14 ianuarie 2004, în meciul de Cupă dintre Chelsea și Watford (4-0). “Briliantul” a evoluat pentru gruparea londoneză în sezonul 2003-2004 și în turul campionatului următor, marcând în total 10 goluri. Pentru națională, Mutu a marcat ultima dublă în partida cu Cehia de anul trecut, scor 2-0.