Sari la conținut

Obama autorizează SUA să finanțeze cercetarea în domeniul celulelor-sușă

De la Wikiștiri

Obama autorizează SUA să finanțeze cercetarea în domeniul celulelor-sușă 10 martie 2009 Washington, Statele Unite ale Americii — Președintele american, Barack Obama, a autorizat din nou, luni, finanțarea de către stat a cercetării în domeniul celulelor-sușă embrionare –numite și celule stem-, exprimându-și speranța că aceasta va ajuta la ameliorarea unora dintre cele mai grave boli.

"Vom aduce schimbarea la care atât de numeroși oameni de știință și cercetători, atâția medici (...), bolnavi și rude ale lor au sperat în cursul ultimilor opt ani și pentru care s-au luptat. Vom ridica interdicția la nivel federal cu privire la finanțarea cercetării, foarte promițătoare, asupra celulelor-sușă embrionare", a anunțat Obama, înainte de a semna un decret în acest sens.

"Vom oferi un sprijin puternic oamenilor de știință care efectuează această cercetare", a mai spus președintele Statelor Unite.

Fostul președintele George W. Bush s-a opus folosirii embrionilor umani pentru producerea de celule stem. Bush și-a folosit dreptul de veto pentru a bloca alocarea de fonduri federale acestor cercetări.

Celulele stem embrionare reprezintă sursa tuturor țesuturilor și organelor din corpul uman și reprezintă o șansă pentru crearea de țesuturi perfect compatibile pentru pacienții care suferă de diabet, boala Parkinson sau paralizie provocată de afecțiuni ale măduvei.