Omar Hayssam și complicii săi rămân în arest preventiv

De la Wikiștiri

5 mai 2005 București, România — Instanța Tribunalului București a admis, miercuri, propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție privind prelungirea cu 30 de zile a mandatelor de arestare preventivă a omului de afaceri Omar Hayssam și a complicilor săi, acuzați în dosarul "Foresta Nehoiu" de bancrută frauduloasă, crimă organizată și spălare de bani.

Rămân, de asemenea, în arest preventiv, Raja El Assal, Iosif Gheorghe și Mihai Nasture.

Anchetatorii susțin că, în calitate de președinte al grupului de firme "Manhattan", Omar Hayssam a inițiat formarea unui grup organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni economico-financiare.

După ce Omar Hayssam a încheiat contractul de vânzare-cumpărare a acțiunilor SC Foresta SA Nehoiu, în procesul de privatizare, a dispus, în calitate de președinte, vânzarea activelor societății pentru a obține sumele necesare achitării unor obligații către bugetul de stat.

De asemenea, procurorii au stabilit că Mihai Nasture (cumnatul lui Omar Hayssam) și-a pus la dispoziție conturile personale și firmele la care era asociat pentru spălarea banilor obținuți ilegal de grupul infracțional.