Orașul Năvodari așteaptă „bunăvoința“ consiliului județean

De la Wikiștiri
Canalul Dunăre-Marea Neagră

30 aprilie 2005 Constanța, România — Locuitorii orașului Năvodari se confruntă de mai multă vreme cu o serie de greutăți, care, în ciuda eforturilor depuse de primar și consiliul orășenesc, au rămas neschimbate. Una dintre acestea o reprezintă transportul de călători spre și dinspre Constanța. El se face la întâmplare și în condiții care nemulțumesc pe cetățeni. Primăria nu vrea decât autobuze în stare perfectă de funcționare, grafice de circulație și tarife fixe, numai că, în ciuda intervențiilor la consiliul județean, la ARR, la Prefectură nimic nu s-a întreprins. O altă problemă o reprezintă administrarea instalațiilor de alimentare cu apă potabilă. Ele sunt noi, în bună stare de funcționare, realizate cu bani de la bugetul local și deși sunt oferite „ca pe tavă“, cum spunea cineva, RAJA tărăgănează preluarea lor, scuzându-se de luni de zile că nu are avizul de la Consiliul județean.

Multe bătăi de cap au oamenii și cu podul de peste canalul Poarta Albă-Midia Năvodari. Construit în 1986, el n-a mai fost nici revizuit și nici reparat de atunci și oricând poate crea necazuri celor care îl traversează. Numai pentru vopsit (mai peste tot rugina se face din plin simțită) sunt necesari peste două miliarde lei, bani pe care primăria nu îi are și de aceea face apel la Ministerul Transporturilor să dea o mână de ajutor.

Foarte multe sesizări trimise pe adresa primăriei se referă la starea proastă a drumurilor, la disciplina în construcții și autorizațiile în construcții unde se înregistrează multe nereguli. În consecință primăria și-a programat pentru luna mai o serie de controale cu ajutorul aparatului propriu și pe baza concluziilor care se vor trage vor fi luate măsurile ce se impun.

Toate aceste aspecte au fost discutate în ședința consiliului local, desfășurată ieri iar dezbaterile au evidențiat o serie de soluții care urmează a fi puse în practică. Primarul Tudorel Calapod a evidențiat, în cadrul unei conferințe de presă, disponibilitatea aleșilor locali de a răspunde solicitărilor populației și și-a manifestat speranța că necazurile de acum vor fi înlăturate. Cu o condiție însă: consiliul județean să de dovadă de mai multă receptivitate față de orașul Năvodari, chiar dacă edilul-șef de aici nu este membru PSD.