Pagina principală/Actualitatea zilei (arhiva)

De la Wikiștiri

Microsoft face o ofertă pentru cumpărarea Yahoo[modificare]

Microsoft Corporation a făcut la data de 1 februarie 2008 o ofertă nesolicitată în valoare de 44 miliarde de dolari pentru cumpărarea integrală a Yahoo! Inc.. Oferta permite acționarilor Yahoo să aleagă dacă vor să primească bani sau acțiuni Microsoft, în condițiile în care Microsoft va plăti în total jumătate din ofertă în bani și jumătate în acțiuni. Oferta surpinzătoare de 31$/acțiune este cu 62% peste prețul de închidere din 31 ianuarie, dar nu depășește maximul de 33,6$ atins de acțiunile Yahoo în urmă cu trei luni. Acțiunile Yahoo au crescut la 28$, această valoare fiind apropiată de valoarea actuală a ofertei, în urma scăderii acțiunilor Microsoft cu aproximativ 5% față de ziua precedentă. Consiliul de administrație al Yahoo a anunțat că va analiza oferta cu atenție și va adopta cea mai bună măsură având în vedere interesul pe termen lung al acționarilor.

Atât Microsoft, cât și Yahoo, sunt în competiție cu Google pe piața publicității online în jurul motoarelor de căutare. Microsoft speră ca prin această achiziție să își întărească poziția pe această piață, însă analiștii sunt de părere că Google își va păstra primul loc. Oricum, această achiziție va fi analizată serios de organismele anti-trust din Statele Unite și din Europa, în cazul în care este acceptată de acționarii Yahoo.

Alegerile europarlamentare din 25 noiembrie[modificare]

Potrivit exit-poll-ului CSOP, dar și celui realizat de Compania de Cercetare Sociologică și Branding (CCSB) pentru Antena 3, PD, PSD, PNL, PLD și UDMR au depășit pragul electoral.

Pe primul loc se află PD cu 31,5% din voturi, conform CSOP, și 32,7%, conform CCSB. Urmează PSD, cu 21,1%, potrivit CSOP, și 21,4%, potrivit CCSB. PNL este pe locul al treilea, liberalii obținând, după exit-poll-ul CSOP, 15,6% și 14,6%, după cel al CCSB. PLD a obținut un rezultat surpriză de 6,9%, conform CSOP, și 6,6%, conform CCSB. UDMR a depășit pragul electoral cu 6,2% (CSOP) și 6,3% (CCSB). Candidatul independent Laszlo Tokes a obținut 3,7% (CSOP) și 3,3% (CCSB), iar PRM, PC și PNG s-au situat sub 5%.

Referendumul pentru votul uninominal inițiat de președintele Traian Băsescu a fost invalidat, deoarece nu a fost întrunită prezența la vot, cerută prin lege de 50% plus unu. Conform CSOP prezența la vot a fost fost de doar 24,8%, 89,2% votând în favoarea introducerii votului uninominal, iar 10,8% împotrivă.

Vineri, 31 august, concertul Limbii Române in Piața Universității- dedicat Basarabiei[modificare]

Pe 31 august, românii din Basarabia sărbătoresc Ziua Limbii Române. Începând cu anul trecut, această zi se celebrează și la București...

11 formații: Altar, Veritasaga, Travka, Nimeni Altu', Brugner, Bucium, Dagga, Katana, sek93, Bucovina și Huliganii concertează VINERI, 31 AUGUST 2007 pentru a susține cauza românismului de peste Prut. Concertul începe la ora 16:00 și durează peste 6 ore.

Locația este una simbolică: Piața Universității, locul în care românii au luptat pentru libertate in '89 și '90.

Suntem împreună cu steaguri tricolore pentru LIMBA ROMÂNĂ și pentru toți cei care luptă pentru a o putea vorbi liber. Mai multe detalii pe situl concertului: http://www.concert.romanism.net

Campania “Basarabia pământ românesc” - ediția a doua

15 IULIE 2007

Grupul de acțiune “Noii Golani”, Asociația “21 DECEMBRIE 1989”, Institutul “Frații Golescu pentru relatii cu românii de pretutindeni” și Asociația Culturală “Pro Basarabia și Bucovina” au plăcerea să vă invite la lansarea oficială a celei de-a doua ediții a campaniei de informare ”Basarabia pământ românesc”, lansare ce va avea loc duminică, 15 iulie 2007, la ora 13.00, la sediul Asociației 21 DECEMBRIE 1989 din strada Batiștei, nr.24 a, sector 2, Bucuresti.

Scopul campaniei este de a oferi cetățenilor români accesul la informații reale referitoare la românii basarabeni, informații la care accesul a fost practic imposibil în perioada comunistă dar care, din păcate, nu au fost oferite decît parțial și uneori trunchiat chiar și în acești ultimi 17 ani.

Cu această ocazie va fi lansată versiunea 2.0 a portalului romanism.net, la ora actuală cea mai bogată bază de informații referitoare la Basarabia, și vă vom putea oferi, în cadrul unei conferințe de presă, mai multe informații despre acțiunile pe care le vom întreprinde pe perioada campaniei (15 iulie-31 august): promovare stradală, dezbateri, proiecții de film, concerte, acțiuni la care vor participa peste 300 de voluntari, precum și mesaje din partea unor personalități și asociații care susțin demersul nostru. Vă așteptăm!

MARȘ DE COMEMORARE A VICTIMELOR DIN 13-15 IUNIE 1990

13 IUNIE 2007

Miercuri, 13 iunie a.c, “Grupul de acțiune NOII GOLANI”, împreună cu “Asociația 21 DECEMBRIE 1989″ organizează un marș, sub titulatura ”Mergem după vinovați”. Marșul va porni de la ora 15.30 din Piața Universității, epicentrul mișcarii anti-comuniste de acum 17 ani, va continua in direcția Piața Romană - Televiziune, către casa președintelui de atunci, Ion Iliescu, principalul vinovat, în opinia noastră, pentru oprimarea violentă a manifestației din Piața Universității. Îi vom oferi domnului Iliescu panseluțe, florile pe care minerii le-au plantat după ce au făcut curațenie in piață, precum și alte surprize pe parcursul marșului. Marșul va fi precedat la ora 15:30 de un moment de reculegere și de depunerea de coroane de flori la borna kilometrică din fața Teatrului Național din București. Mai multe informații pe www.noiigolani.ro

Un site românesc de horticultură propune articole despre plante, însoțite de fișiere multimedia

14 Aprilie 2007

Începând din luna aprilie, articolele despre plante și grădini, publicate de specialiștii în domeniu pe bioproduct.ro, pot fi ascultate în direct. Alături de imagini sugestive, articolele sunt îmbogățite cu sunet și secvențe video, care oferă informației practice o nouă dimensiune. Cititorii pot asculta articolele, pot urmări prezentări de grădini, trucuri de bricolaj sau diferite activități practice legate de îngrijirea plantelor. Cei nelămuriți au la dispoziție și un formular prin care pot pune întrebări. Zeci de pasionați primesc, săptămânal, răspunsuri la întrebările legate de plantele de grădină și apartament. “Am relansat bioproduct.ro într-un nou format, în care am încercat să înglobez instrumentele multimedia pe care internetul anului 2007 ni le pune la dispoziție”, a spus Dragoș Șerban, administratorul sitului. “Există cititori cărora le este mai comod să asculte un articol, decât sa îl citească integral. Alții preferă să urmărească un film scurt. De ce să nu le ofer aceste lucruri, dacă tehnologia îmi permite deja”, a mai precizat Șerban. Lavinia Rorich, unul dintre redactorii publicației digitale, este încântată de noul format. “De multe ori îmi alegeam subiectele urmărind diferite filme pe situri externe. Acum putem să includem în articole aceste secvențe, pentru o imagine cât mai completă a subiectului tratat, și, de ce nu, sa realizăm noi înșine filmele, pe viitor”, consideră ea.

Colaborări cu reviste externe[modificare]

Pentru următoarele luni, administratorii bioproduct.ro au în plan mai multe proiecte de colaborare. “Sunt în discuții cu un grup de studenți din Agronomie, alături de care vom începe realizarea unei baze de date cuprinzătoare în domeniul floriculturii. Un alt proiect, pe care sper să îl pot face oficial din luna iunie, este o colaborare cu o revistă de profil din vest, căreia îi vom furniza articole pentru o rubrică permanentă. Vom fi primii din România care vom exporta informație legată de plante, ceea ce este cu adevărat un succes publicistic”, a mai declarat Șerban. [1]

References[modificare]

  1. Comunicate de presa bioproduct.ro