Sari la conținut

Papa Benedict al XVI-lea se mută în reședința papală

De la Wikiștiri

23 aprilie 2005 Vatican, Vatican — Papa Benedict al XVI-lea este în complexul proces de transfer al cărților și hârtiilor lui din vechiul apartament în rezidența papală. În această dimineață, muncitorii au sosit la apartamentul unde Josef Ratzinger a locuit până acum câteva zile pe când era cardinal. Este apartamentul de la numărul 1 de la etajul al patrulea a clădirii din Piața Leonina. Unele cutii conținând cărțile papei au fost deja împachetate. De acum, Benedict al XVI-lea mai are nevoie doar de câteva zile pentru a decide ce lucruri să mute în noua sa reședință.

Cardinalul Josef Ratzinger - viitorul papă Benedict al XVI-lea (cel de lângă sicriu) - în timpul funerariilor predecesorului său Ioan Paul al II-lea

După cum s-a putut observa, surpriza oamenilor cu care s-a întâlnit - papa a decis să meargă la vechiul său apartament miercuri și joi după amiaza, s-a întâlnit cu vechi prieteni și a căutat lucruri pe care le dorește în noul apartament.

Unii apropiați și colegi ai proaspătului papă au pierdut întreaga zi de ieri împachetând cărți și alte lucruri, care au fost transferate în această dimineață. Acesta a fost probabil primul transport. Alte lucruri ale papei vor fi mutate în curând la noua reședință.

Mâine, începând cu ora locală 10, papa Benedict al XVI-lea va prezida celebrarea liturgică de inaugurare a pontificatului la altarul din fața Basilicii Sfântul Petru unde sunt așteptați mii de credincioși și sute de șefi de state și capete încoronate.

Odată cu inaugurarea, toate ceremoniile și procesele de transfer a puterii de la papa Ioan Paul al II-lea la Benedict al XVI-lea se vor finaliza și se va putea considera începutul oficial al noului pontificat.

Referințe

Format:Sursă/ucautor, „Pope Benedict XVI moves into papal residence” — AGI online, 23 aprilie 2005