Sari la conținut

Partidele comuniste din Nepal se vor alătura

De la Wikiștiri
Lider al partidului marxist-leninist și prim-ministru Khadga Prasad Oli.

22 februarie 2018 Nepal — Cele două mari partide din parlamentul nepalez au ajuns la un acord de a se reuni luni, după lungi negocieri în orașul Baluwatar.

Partidul comunist, marxist-leninist și maoist, primul și al treilea cel mai mare partid din Camera Reprezentanților din Nepal, respectiv, au fost deja parteneri de coaliție. În combinație, cele două părți vor avea zece locuri cu o majoritate de două treimi, ceea ce le va permite să modifice constituția. Acordul lor ia forma unui acord de șapte puncte.

În primul rând, liderii celor două părți vor împărți în mod egal termenul primordial. În al doilea rând, deși a fost atins un acord general, detaliile platformei de partid vor fi decise la o convenție a partidului. În plus, intenționează să cheme partidul Partidului Comunist din Nepal, deși viabilitatea acestui lucru a fost pusă la îndoială pentru că era deja un partid sub acel nume.

Maoistul nu a intrat în politică decât în ​​2007. Înainte ca o înțelegere de pace din 2006 să transforme Nepal într-un stat complet democratic, maoiștii au luptat într-o insurgență armată pentru a răsturna monarhia.

Referințe

Format:Translater