Sari la conținut

Președintele Poloniei Lech Kaczyński moare după ce avionul său s-a prăbușit în Rusia

De la Wikiștiri


10 aprilie 2010 Rusia

Lech Kaczyński
Imagine: Site-ul oficial al Preşedintelui Poloniei.
Avionul Tupolev Tu-154M în 2006

Președintele polonez Lech Kaczynski, care călătorea cu alte 95 de persoane, a murit când avionul său s-a prăbușit în Smolensk, Rusia. Oficialitățile spun că accidentul a avut loc din cauza ceței dense și că nu sunt supraviețuitori.

Guvernatorul băncii centrale poloneze Slawomir Skrzypek și alți membri ai guvernului polonez se aflau în același avion. Accidentul a avut loc aproape de aeroportul din Smolensk, vestul Rusiei. Soția lui Kaczynski se afla și ea în avion cu el când avionul Tupolev Tu-154 a început să piardă altitudine; drumul spre Rusia era pentru a comemora a 70-a aniversare de la Masacrul de la Katyn, când mii de prizonieri de război și civili erau uciși de sovietici.

Guvernatorul oblastului Smolensk a declarat că nicio persoană nu a supravețuit catastrofei aeriene. Această declarație a fost susținută și de agențiile poloneze de știri el declarând: „Conform rapoartelor preliminare, acesta a fost prins în vârfurile copacilor, a căzut la pământ și s-a rupt în bucăți. Nu există supraviețuitori în acest accident. Acum clarificăm câți oameni erau în delegația poloneză. După rapoartele preliminare 85 de membri ai delegației și ai echipei”, a adăugat el. Numărul exact de pasageri nu este cunoscut, dar Poliția Rusă a declarat că ar fi 134.

Prim-ministrul rus Vladimir Putin a fost imediat numit de către Dmitri Medvedev, președintele Rusiei ca șef al Comisiei care analizează accidentul. La locul accidentului a ajuns de asemenea, Serghei Shoigu, ministrul de situații de urgență din Rusia.

Referințe

Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia conține un articol despre Accidentul aviatic de la Smolensk din 2010 .