Sari la conținut

Premierul Emil Boc vrea să interzică consumul de plante halucinogene

De la Wikiștiri

5 februarie 2010 București, România — Emil Boc a cerut Ministerului Sănătății să finalizeze urgent un act normativ privind interzicerea plantelor halucinogene, indiferent dacă există sau nu un aviz al Comisiei Europene. De menționat că un adolescent a decedat nu demult după ce a consumat plante etnobotanice cu efect halucinogen.

„Aș vrea să mergem în regim de maximă urgență, indiferent dacă există sau nu un aviz al Comisiei Europene, pentru interzicerea plantelor etnobotanice, care din nefericire au un efect devastator la tineri și chiar s-au soldat cu pierderi de vieți în rândul adolescenților. Cred că trebuie să punem piciorul în prag cât mai repede. De aceea, pe miercuri, dacă se poate, domnule ministru, știu că lucrați de ceva timp la actul normativ, nu mai așteptați niciun alt aviz, haideți să-l adoptăm, pentru că o viață este mai importantă decât orice aviz”, a spus Boc ministrului Sănătății.

Boc a arătat că distribuirea de produse etnobotanice cu efect halucinogen provoacă numeroase decese printre tineri și că Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne trebuie să analizeze foarte serios problema drogurilor, atât a celor clasice, cât și a noilor plante halucinogene.

Referințe