Sari la conținut

Presiuni pentru retagerea trupelor române din Irak

De la Wikiștiri
Preşedintele Băsescu a ieşit ieri seară şi astăzi în faţa palatului Cotroceni şi a discutat amical cu reprezentanţii presei şi ai Prima TV şi România Liberă

23 aprilie 2005 București, România — Adriana Săftoiu a ieșit ieri seară la o declarație de presă: "În seria de contacte care au avut loc în ultimele zile, s-a solicitat o nouă probă care să confirme că cei trei cetățeni români sunt vii și nevătămați și că persoana de contact este reprezentantul grupului care îi deține.

Imaginile difuzate de Al Jazeera și preluate de televiziunile românești se înscriu în tipul de probă solicitată în astfel de situații. Modul în care se face această probă este la latitudinea celor care îi dețin pe cei trei români.

Facem precizarea că materialul difuzat cuprinde elementele de validare a persoanei de contact care îi reprezintă pe deținătorii grupului de români. Un astfel de demers se înscrie în procedurile obișnuite pentru astfel de cazuri.

Asigurăm familiile și opinia publică de angajamentul instituțiilor statului, pentru scoaterea ziariștilor români din această situație fără precedent și pentru aducerea lor acasă teferi."

Referințe[modificare]

Adriana Săftoiu, „Comunicat de presă” — Președintele României, 22 aprilie 2005