Procesul fostei judecătoare Simona Lungu împotriva CSM a fost din nou amânat

De la Wikiștiri
Sari la navigare Sari la căutare

5 decembrie 2005 București, România

Procesul fostei judecătoare Simona Lungu împotriva CSM a fost amânat până în martie 2006 pe motiv că reprezentantul CSM a venit nepregătit. (?!)

Scandalul în care a fost implicată Simona Lungu a izbucnit când aceasta a fost acuzată că a apărut ca protagonistă în filmul erotic „Secretele seducției”, difuzat în Danemarca.

Simona Lungu consideră că prin acest scandal se urmărea, de fapt, în primul rând discreditarea școlii de yoga MISA și a mentorului ei spiritual Gregorian Bivolaru. În al doilea rând se dorea intimidarea și exercitarea de presiuni asupra judecătorilor care își pun întrebări cu privire la dovezile folosite de procurori în fabricarea dosarelor.

Pe 4 noiembrie 2004 Simona Lungu depune o cerere către Consiliul Superior al Magistraturii în care cere să-i fie apărată reputația de magistrat. CSM-ul respinge această cerere iar pe 8 noiembrie 2004 Simona Lungu a făcut recurs la Curtea Supremă de Justiție împotriva hotărârii CSM.

În cererea de recurs se arată că CSM a încălcat legea care obliga la constatarea admisibilității cereri. Mai mult, decizia din 8.11.2004 nu este doar ilegală, ci și nulă, din cauză că patru dintre judecătorii care au semnat-o nu aveau calitatea de magistrat, obligatorie la data respectivă, pentru a putea lua astfel de decizii. Cei patru au primit avizul de numire în funcție două săptămâni mai târziu .

În cele trei termene anterioare înfățișării de astăzi, motivele amânărilor sunt următoarele: pe 19 februarie anul acesta, Consiliul Superior al Magistraturii a cerut timp pentru a-și angaja apărător. Pe 15 mai, procesul nu a putut avea loc deoarece Curtea Supremă de Justiție a omis să citeze părțile în litigiu, iar pe 19 septembrie judecata a fost amânată din cauză că dosarul a fost rătăcit în arhivă. (?!)