Sari la conținut

Protest în fața Parchetului General - 14 decembrie 2005

De la Wikiștiri

14 decembrie 2005 București, România — Școala de yoga M.I.S.A. a organizat miercuri, 14 decembrie 2005, între orele 11:30 și 12:30, cel de-al 42-lea miting din acest an prin care a cerut demisia procurorului general al României, Ilie Botoș.

Mitingul a avut loc în fața Ministerului Public în cea de-a 12-a săptămână consecutivă în care cursanții Școlii de yoga M.I.S.A. au cerut cer demisia procurorului general Ilie Botoș.

Prin aceste mitinguri, yoghinii școlii MISA cer pedepsirea procurorilor și magistraților pe care-i consideră vinovați de abuzurile realizate în timpul perchezițiilor din 18 martie 2004. Aceștia sunt Ilie Botoș, Lia Savonea, judecător în cadrul Tribunalului București, Grigore Chaborsky, procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, George Bălan, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, Virginia Chiriță, Nelu Ogarcă, Virgil Bratu și Alexandru Ionescu, procurori în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, Eusebiu Șerbănoiu, Marian Delcea și Marian Gherman, procurori în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, Dumitru Ilieș, comisar în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Cercetări Penale și Mihai Vlad agent SRI și inspector principal în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Generală de Combatere a Criminalității Organizate și Antidrog.

Yoghinii afirmă că aceste proteste vor continua săptămânal.