Sari la conținut

Protest în fața Parchetului General - 9 noiembrie 2005

De la Wikiștiri

9 noiembrie 2005 București, România — Școala de yoga M.I.S.A. organizează miercuri, 8 noiembrie 2005, între orele 11:00 și 12:00, cel de-al nouălea miting consecutiv prin care cere demisia procurorului general al României, Ilie Botoș. Acest miting va avea loc în fața Ministerului Public.

Yoghinii M.I.S.A. afirmă că vor continua seria de proteste până când Ilie Botoș va fi demis sau își va da demisia. Ei consideră că acesta este direct responsabil de violența și abuzurile realizate în timpul perchezițiilor ce au avut loc în locuințele yoghinilor în 18 martie 2004.

Prin această serie de mitinguri, cursanții Școlii de yoga M.I.S.A. cer și declanșarea unei anchete pentru cercetarea celor ce se fac răspunzători pentru toate acțiunile ilegale și abuzurile din anii 2004 și 2005 împotriva yoghinilor.

Aceștia sunt: procuroarea Elena Sandu, cea care a semnat ordonața de neîncepere a urmăririi penale împotriva magistraților care au încălcat legea și codul de procedură penală în acțiunile anti-MISA, Lia Savonea, judecător în cadrul Tribunalului București, Grigore Chaborsky, procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, George Bălan, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, Virginia Chiriță, Nelu Ogarcă, Virgil Bratu și Alexandru Ionescu, procurori în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, Eusebiu Șerbănoiu, Marian Delcea și Marian Gherman, procurori în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, Dumitru Ilieș, comisar în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Cercetări Penale și Mihai Vlad agent SRI și inspector principal în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Generală de Combatere a Criminalității Organizate și Antidrog.