Sari la conținut

Protest MISA în fața CSM - 28 decembrie 2005

De la Wikiștiri

28 decembrie 2005 București, România — Școala de yoga M.I.S.A. a organizat miercuri, 28 decembrie 2005, între orele 13:00 și 15:00, ultimul miting de protest din acest an. Timp de două ore, peste 100 de yoghini au pichetat sediul Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM), pentru a cere din nou anchetarea procurorilor și magistraților pe care ei îi reclamă că au comis abuzuri în funcție în cadrul anchetelor ce îi vizează pe liderii și cursanții MISA. În anul 2005 yoghinii au organizat 44 de proteste stradale, prin care au denunțat abuzurile și discriminarea la care consideră că au fost supuși. De 14 săptămâni consecutiv, prin 16 mitinguri, cursanții MISA au cerut demisia sau demiterea procurorului general al României Ilie Botoș, considerat de ei responsabilul moral pentru violența perchezițiilor din 18 martie 2004 din locuințele yoghinilor.

Astăzi, 28 decembrie, patru reprezentanți ai școlii MISA au fost primți în audiență de către secretarul general al CSM, Liviu Pârvu. A fost depus un nou memoriu prin care yoghinii semnalează o serie de posibile încălcări ale legilor în cazurile MISA de către procurorii și magistrații care au instrumentat dosarele yoghinilor. Răspunsul la acest memoriu va fi primit în data de 10 ianuarie.

Yoghinii afirmă că mitingurile de protest ale școlii de yoga MISA vor continua până când Ilie Botoș va fi demis sau își va da demisia și procurorii și magistrații pe care ei îi consideră vinovați de abateri grave, precum abuz în servici, purtare abuzivă, furt calificat, vătămare corporală, amenințare, tâlhărie sau încercarea de a determina mărturia mincinoasă, vor fi pedepsiți.