Sari la conținut

Siemens discută vânzarea diviziei de telefoane mobile

De la Wikiștiri

5 mai 2005 Munchen, Germania — Gigantul electronicelor nemțești Siemens derulează în continuare negocieri cu mai mulți producători care ar fi interesați să preia divizia de telefoane mobile. Motivul pentru care Siemens dorește să se descotorosească neapărat de producerea de celulare este că în ultima perioadă compania a înregistrat pierderi importante, telefoanele produse fiind mai puțin apreciate pe piață decât modelele concurente.

Purtătorii de cuvânt ai Siemens au anunțat că deocamdată nu s-a ajuns la un acord, iar compania care părea să fie cel mai mult interesată de preluarea liniilor de producție a celularelor Siemens a retras oferta făcută în urmă cu puțin timp.

În ediția de ieri, cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung a anunțat că producătorul american Motorola ar putea fi cel responsabil pentru retragerea ofertei, iar alți doritori nu s-au anunțat deocamdată. Aceiași reprezentanți ai companiei au refuzat însă vreun comentariu asupra acestor speculații făcute de presa germană.

În prezent, pierderile anunțate de către Siemens pentru segmentul telefoanelor mobile au atins cota de 1,5 milioane de euro pe zi, iar în primele trei luni ale anului, compania a reușit performanța să aibă un sold negativ de 138 de milioane de euro.

Livrările de celulare pe care Siemens a reușit să le facă în trimestrul al doilea al anului trecut sunt de 9,3 milioane de unități, în scădere față de 12,8 milioane cu un an înainte.