Societatea Americană de Turism își face bagajele pentru Kosovo

De la Wikiștiri

5 februarie 2010 Priștina, Kosovo — Cultura, istoria și ospitalitatea sunt câteva din atracțiile majore pe care Kosovo le oferă turiștilor, declară președintele Societății Americane de Turism (ATS), Phil Otterson, într-un interviu acordat în exclusivitate publicației Southeast European Times.

ATS intenționează să organizeze în toamnă o conferință în Kosovo pentru a promova noua destinație turistică.

SETimes: Când intenționează Societatea Americană de Turism să organizeze o conferință turistică la Pristina și care va fi formatul acesteia?

Phil Otterson: Conferința Societății Americane de Turism pe 2010 este planificată pentru octombrie. Evenimentul va avea loc la Pristina, va începe în 25 octombrie și va dura până în 28 octombrie. În 28 octombrie, un turneu post-conferință va începe la Pristina, va continua la Pec/Peja pentru o noapte și apoi la Tirana, Albania, pentru două nopți.

SETimes: De ce ați ales să găzduiți conferința ATS în Kosovo?

Otterson: Kosovo a fost ales pentru conferință deoarece asociația încearcă să dezvolte oportunități turistice în destinații emergente sau "transformaționale" -- cel mai puțin vizitate de americani, sau, în cazul Kosovo, de orice fel de turist. Există o oportunitate reală de creștere în sectorul turistic din Kosovo, iar scopul nostru este să acordăm asistență în această creștere prin promovarea Kosovo și organizarea conferinței noastre la Pristina.

SETimes: Ce oferă Kosovo turiștilor străini?

Otterson: Frumusețea Kosovo, în special în regiunile de la sud și sud-vest de Pristina, oferă multe turistului internațional. De asemenea, caracterul prietenos al poporului și emoția de a putea vizita mai multe țări balcanice emergente conlucrează pentru a face din aceasta o destinație interesantă.

SETimes: Efortul vizează doar Kosovo sau Kosovo și Albania?

Otterson: Așa cum am mai menționat, Conferința ATS va fi organizată la Pristina, dar turneul post-conferință va avea loc în sudul Kosovo și în nordul Albaniei, cu două înnoptări la Tirana.

SETimes: Ce vi se pare fascinant în Kosovo și ce va atrage turiștii americani?

Otterson: Cultura, istoria și frumusețea regiunilor rurale. SETimes: Considerați că Kosovo și Albania vor deveni destinații turistice importante?

Otterson: Pe termen lung, da. Cu toate acestea, percepțiile despre siguranță și infrastructura trebuie îmbunătățite întâi.

SETimes: Ce se poate face pentru a promova turismul kosovar în străinătate?

Otterson: Guvernul are un start bun anul acesta cu promoții majore. Este esențial să scoatem la iveală povestea reală a Kosovo – și să nu permitem proliferarea percepției nedrepte a unei țări disfuncționale distruse de război. În plus, promovarea țării de către ATS în cadrul conferinței noastre va contribui de asemenea într-o mare măsură la promovarea Kosovo. Odată ce vom aduce americani în țară, aceștia vor duce vestea mai departe.

Referințe