Tony Blair, în exclusivitate la MTV, în cadrul unei dezbateri pe temele summit-ului G8

De la Wikiștiri
Jump to navigation Jump to search

Acesta este un comunicat de presă. Punctul de vedere al acestui articol este discutabil. Poți ajuta la transformarea lui într-o știre.

1 iulie 2005 București, România — Telespectatorii MTV din 24 de țări au fost alături de Sir Bob Geldof, dialogând cu Premierul britanic, în încercarea de a atrage atenția asupra sărăciei din țările africane

Fișier:6904 bill roedy, tony blair si bob geldof.jpg
Bill Roedy, Tony Blair si Bob Geldof in studiourile MTV

Premierul Marii Britanii, Tony Blair, care este și gazda summit-ului G8 din acest an, a participat ieri la o discuție pe principalele teme aflate pe agenda grupului G8, în studiourile MTV din Londra, alături de Sir Bob Geldof, inițiatorul proiectului Live 8. Acest proiect ambițios își propune să atragă atenția asupra sărăciei din Africa și include concerte susținute simultan la Londra, Paris, Berlin, Philadelphia, Tokyo, Moscova și Johannesburg.

G8 reprezintă grupul format din cele mai puternice națiuni ale lumii, incluzând Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Rusia, Canada și Japonia. Liderii acestor țări se vor întâlni anul acesta la Gleaneagles, în Scoția, între 6 și 8 iulie, în cadrul unui summit ale cărui teme centrale vor fi situația țărilor africane și încălzirea globală.

Fișier:6904 tony blair si tinerii din studioul mtv.jpg
Tony Blair si tinerii din studioul MTV

Spectatorii aflați în studioul MTV din Londra, și artiști precum Destiny’s Child, Michael Stipe de la REM, Snoop Dogg și Kanye West au discutat cu Tony Blair într-o sesiune de întrebări și răspunsuri în direct, care a durat o oră. Tinerii din întreaga lume au avut astfel ocazia de a-i pune întrebări Premierului britanic, despre strategiile de sprijinire a țărilor din Africa și despre alte teme aflate pe agenda G8. Moderatorul emisiunii, intitulată „Cu ochii pe Tony Blair”, a fost Trevor Nelson, unul dintre cei mai apreciați tineri prezentatori din Marea Britanie.

„Țările dezvoltate au adoptat o altă strategie față de situația din Africa, comparativ cu cea de acum 20-30 de ani. Sprijinul acordat acestor țări nu se mai rezumă doar la acțiuni umanitare, acum se încearcă stabilirea unui adevărat parteneriat între țările africane și cele puternice. Încercăm să le ajutăm să se ajute, căci aceasta este singura soluție”, a declarat Tony Blair.

“MTV a oferit telespectatorilor săi multe ocazii de a avea un dialog direct cu unele dintre cele mai importante și influente personalități ale timpului nostru. Tinerii reprezintă o forță care poate schimba lumea, și este foarte important ca ei să-și poată exprima opiniile în legătură cu problemele care le afectează viitorul”, a declarat Bill Roedy, Vice-Președinte al MTV Networks. MTV este și cea mai mare rețea de difuzare din lume, având o audiență potențială de 1 miliard de persoane, în 164 de țări din întreaga lume.

Tinerii care au participat la dezbatere au reprezentat 24 de țări de pe toate continentele: Marea Britanie, Statele Unite, Franța, Suedia, Rusia, China, India, Canada, și numeroase țări africane precum Uganda, Africa de Sud, Nigeria, Somalia, Sierra Leone și Ghana. Participanții au fost aleși printr-un parteneriat al MTV International cu Unicef, Ministerul Educației din Marea Britanie și Virgin Unite (organizație umanitară independentă).

MTV este recunoscut pentru implicarea sa prosocială activă și pentru faptul că le oferă tinerilor posibilitatea de a dezbate teme de interes general alături de unii dintre cei mai importanți lideri mondiali, precum Tony Blair (care a mai fost prezent în studiourile MTV și în 2003, la o discuție pe tema războiului din Irak), Secretarul de Stat american Colin Powell (care a participat la o dezbatere în studiourile MTV US după 11 Septembrie 2001), fostul președinte american Bill Clinton. Emisiunea “Cu ochii pe Tony Blair” va fi difuzată de MTV România pe 8 iulie 2005, începând cu ora 17:00.